Magasinet KLASSISK logo
Tivoli Sommerklassisk 2017
Magasinet KLASSISK logo

ARTIKLER (UDDRAG)

Interview: Yuja Wang
»Jeg har lige krænget mit hjerte ud ved at spille et stykke musik …«

Festivalaktuelle Yuja Wang kan løfte de sværeste klaverkoncerter og er et barn af den moderne musikkultur.

Interview: Martin Fröst
Den følsomme superperfektionist

Årets Sonning-modtager er ufejlbarlig i manges øjne. Andre finder Martin Frösts fortolkninger for velplejede. Men hans klarinetmesterskab er for åbenlyst til at dele vandene.

Anmeldelse: Musikkens Hus
Nordjydernes egen koncertsal

Nu kan koncertgængere i Aalborg og Nordjylland opleve symfonisk musik i en sal, der er bygget til formålet. KLASSISK var med til åbningen af koncertsalen i Musikkens Hus, hvor Aalborg Symfoniorkester var udfordret af salens akustik.

Fuld inderlighed på hver eneste tone

Niklas Walentin trakterer sit instrument som sine gulnede forbilleder. Han er klassisk violinist, kører i klassisk sportsvogn og var bekendt med vindistrikter, før han overhovedet havde smagt alkohol. Sidste år spillede han Bach med Nikolaj Znaider, som han drømmer om at nå op på højde med.

Interview: Adam Fischer
»Man skal turde se Beethoven i øjnene«

Adam Fischer kender de wienerklassiske komponister bedre end de fleste. Efter indspilningen af samtlige Mozart-symfonier med DR UnderholdningsOrkestret gælder det nu Beethoven, som Fischer kalder noget af en personlighed. Særligt udfordrende for arbejdet er Beethovens døvhed.

Interview: Michala Petri
Pioneren Petri

Michala Petri har sprængt grænserne for, hvad der er teknisk muligt at spille på en blokfløjte. I løbet af sin karriere har hun med sin virtuositet kortlagt en ny verden for kommende generationer af blokfløjtenister, men hun er langt fra færdig med at opdage nye aspekter af musikken.

KALKUNSANG FOR MILLIONER – ET TIDENS TEGN?

Paul Potts’ succes lærer os, at sund begejstring kan åbne porten til operaverdenen, men at man ikke skal blive hængende ved det kønsløse, potensforladte udtryk.

LIVET SOM FRI SANGFUGL

Stress og bekymringer er grundvilkår for FREELANCEOPERASANGERE, men det giver også den ultimative frihedsfølelse, når man står med lønnen i hånden og ved, at man har fået det til at ske helt på egen hånd.

KATASTROFEMUSIKKENS MESTER

Komponisten KRZYSZTOF PENDERECKI er blevet beskyldt for at være en beregnende populist, der slår plat på verdens ulykker. Som barn af Anden Verdenskrig og af et kommunistisk land mener han selv, at det er naturligt for ham at skrive dyster musik. KLASSISK møder ikonet, der fylder 80 år.

ALT HAN SYNGER BLIVER TIL GULD

BRYN TERFEL kan give liv til operaroller i den ellers stive koncertsal, sidde og småfnise over sin rolle, inden han er nået ind på teaterscenen, og han napper gerne et cd-projekt af den mere populære slags, inden noget mere spændende melder sig. I november synger den verdensberømte basbaryton Wagner i København og Aalborg.

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Mogens Dahl Koncertsal