Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Tivoli Sommerklassisk 2017
Magasinet KLASSISK logo

NYHEDER

11/08-17

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017

Hvis du er vaks ved havelågen, er der mulighed for at følge med i 2. dagens deltagere i Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence, som starter kl. 11.00.
10/08-17

Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet

Stillingen er en af operaverdenens mest prestigefyldte og historisk set den måske mest omtumlede.
09/08-17

Holtens ‘Carmen’ får en blandet modtagelse af anmelderne

The Daily Telegraph kalder forestillingen et »knockout«, mens tyske Die Welt beskriver forestillingen som et stykke »al fresco opera-entertainment«.
08/08-17

Bent Sørensen uropføres af New York Filharmonikerne

»Dette orkester er en stor drøm, og når du får chancen for at være en del af den drøm, så er du nødt til at takke ja«, siger Bent Sørensen.
04/08-17

Thomas Søndergårds afløser er fundet

»Jeg følte en magisk forbindelse mellem musikerne og jeg, der tillod mig at skabe musikken helt frit og naturligt«, siger Royal Scottish National Orchestras nye 1. gæstedirigent.
27/07-17

Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination

Efter flere års chikanerier fra chefdirigenten sagsøger musiker nu Indianapolis Symphony Orchestra for aldersdiskrimination.
24/07-17

Mystik omkring Mendelssohn-værk

I 2010 hørte en musikforsker en klaversonate, som hun identificerede som komponeret af Fanny Mendelssohn og ikke af hendes berømte lillebror Felix, der var krediteret som ophavsmand.
20/07-17

Fejl der bliver til guldkorn | Hvad forsker du i?

Musikforsker Nila Parly er interesseret i svipsere og uheld, der ved et tilfælde åbenbarer en uventet idé eller situation, som er med til at videreudvikle operaen som genre.
18/07-17

Verdenspremiere på opera om Steve Jobs

»Steve Jobs var et ikon i nutiden, men han var altså også en virkelig person, som kæmpede med livet og balancen mellem familie og arbejde«, siger direktør for San Francisco Opera Matthew Shilvock.
13/07-17

I London satses der på de unge dirigenter

»At få to unge gutter i topform til at lede og udvikle orkestret er det ideelle scenarie; forestillingen om dirigenten som den ensomme leder med det sidste kunstneriske ord har aldrig tiltalt mig«, siger Esa-Pekka Salonen.

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Tivoli Sommerklassisk 2017