Nyhed

Filminstruktøren Sofia Coppola er et hit i Roms Opera

Operaen i Rom har gjort noget af et scoop med opsætningen af Verdis ‘La Traviata’, der netop har haft premiere. Det er lykkedes operahuset at få den amerikanske Oscarvindende filminstruktør Sofia Coppola til at iscenesætte forestillingen, mens den italienske modedesigner Valentino har tegnet kostumerne. Det er Coppolas debut som operainstruktør. Hun har tidligere fået tilbuddet om at instruere Mozarts ‘Cosi Fan Tutte’ af operahusets direktør men takkede nej på grund af manglende plads i kalenderen. Denne gang er det Valentino, der har fået tingene til at ske. Det er nemlig ham, der har lokket Coppola til Rom efter af have set hendes kostumedrama fra 2006, ‘Marie Antoinette’. Designeren, der også er medlem af operahusets bestyrelse, har samtidig postet en væsentlig sum penge i finansieringen af opsætningen.

»Jeg havde ingen idé om hvad jeg kunne forvente og helt ærligt har jeg aldrig haft mod nok til at instruere opera. Men så opfordrede Valentino mig til at sige ja. Og jeg har set det som en enestående oplevelse at få muligheden for at arbejde i Roms Opera med hans smukke kostumer og hele holdet i huset. Den mulighed fik mig alligevel til at tage springet og gøre noget, der var skræmmende og meget uvant«, fortæller Sofia Coppola om operadebuten til The Guardian.

Opsætningen med 15 udsolgte forestillinger er den største kassesucces i operaens historie siden 1888. Operahuset har hårdt brug for succesen efter en periode med økonomisk nedgang, intern uro og flere års rivalisering med La Scala i Milano. Forestillingens musik bliver dirigeret af Jader Bignamini, mens rollen som Violettea deles mellem Francesca Dotto og Maria Grazia Schiavo. Antonio Poli og Arturo Chacón-Cruz deler Alfredos parti.

Foto: Yasuko Kageyama Teatro dell’Opera

Læs også: Operaen i Verona truet af konkurs efter ansattes nej til redning

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER