Nyhed

Svensker bliver ny chef for BBC’s kor

Sofi Jeannin er blevet udnævnt til ny chefdirigent for Det Engelske radiokor, BBC Singers, som regnes for at være et af verdens bedste. Den 40-årige svensker er i forvejen chef for Det Franske Radiokor, som er Europas største professionelle symfoniske kor, og hun er tidligere chefdirigent for Maîtrise de Radio France fra 2008.

»BBC Singers optræder på et niveau, der er enhver dirigents drøm – det er et virkelig fantastisk ensemble, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med«, siger en begejstret Jeannin til Rhinegold.

BBC Singers har over de sidste 75 år oparbejdet et repertoire, der spænder fra engelske renæssanceværker til ny musik af mange af det 20. århundredes nøglekomponister, deriblandt Poulenc, Britten, Tippett, Boulez og Berio.

Sofi Jeannin har studeret sang og klaver i Sverige og Frankrig, inden hun færdigjorde sin uddannelse i kordirektion ved Royal College of Music i London. Hun har siden fået tildelt et professorat ved Conservatoire Albéric Magnard i Évry og modtaget flere engelske og franske ordener. Inden Jeannin tiltræder som chefdirigent for BBC Singers i juli 2018, skal hun lede sit nye kor ved en række koncerter i det kommende år.

Foto: Luc Jennepin

Læs også: Nordiske dirigenter invaderer BBC

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER