Nyhed

Luther-operaen ‘Schlagt sie tot!’ uropføres i Aarhus

I morgen uropføres første akt af Bo Holtens Luther-opera ‘Schlagt sie tot!’ i Musikhuset Aarhus. I operaen følger man Luther fra de svimlende tidlige triumfer til vendepunktet, da den blodige bondekrig bryder ud. Her fælder Luther i skræk og forfærdelse den replik, som har forfulgt ham siden: »Schlagt sie tot!« – Dræb dem!

Oprindeligt var det planen, at operaen skulle uropføres på Det Kgl. Teater i en samproduktion med operahuset i den tyske by Erfurt, men aftalen faldt til jorden, da den daværende operachef Keith Warner valgte at forlade Det Kgl. Teater i 2012.

»Dér sad jeg uden honorar – jeg havde ikke engang en egentlig bestilling på værket, som jeg allerede havde investeret flere års arbejde i«, siger Bo Holten til Jyllandsposten.

»Heldigvis dukkede muligheden for at uropføre operaens først akt i Aarhus op«, fortsætter komponisten, som pt. skriver på operaens anden akt. På sigt håber han at få Luther-operaen sat op i sin helhed enten i Danmark eller i udlandet.

Operaen opføres koncertant, og solister er Lars Møller, Simon Duus, Inger Dam Jensen, Mathias Hedegaard og Poul Elming. Libretto ved Eva Sommestad Holten.

Foto: Lars Skaaning

Læs også: Ny barokopera af Bo Holten

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER