Nyhed

Thomas Søndergård i spidsen for endnu et BBC-orkester

Thomas Søndergård er udnævnt til ny chefdirigent for Royal Scottish National Orchestra, som han med tiden har lært at kende indgående, siden han for første gang stod i spidsen for orkestret i 2009. To år senere blev han udnævnt til 1. gæstedirigent og har optrådt med det skotske orkester op til fire gange i hver sæson, senest ved en koncert med Sibelius’ 5. symfoni i slutningen af maj.

»Fra det øjeblik, hvor jeg i sidste sekund blev inviteret ind som vikar for at dirigere Sjostakovitjs 11. symfoni for snart syv år siden, vidste jeg, at noget vigtigt ville ske. Orkestret og jeg er siden da vokset i fællesskab, vi har udforsket et bredt repertoire og udvidet mulighederne, og vores samhørighed er stærkere end nogensinde. Det er fantastisk at være nået hertil, og jeg glæder mig til alle de musikalske rejser, jeg skal på som chefdirigent«, siger Søndergård til den skotske avis, Herald Scotland.

Thomas Søndergård overtager efter candiske Peter Oundjian, der har svinget chefstokken hos Royal Scottish National Orchestra siden 2012 og nu får bedre tid til at passe sin anden chefdirigentpost hos Toronto Symphony Orchestra. For den afgående chef er Søndergaard en kærkommen efterfølger:
»At det bliver Thomas, gør mig varm om hjertet og fortrøstningsfuld, fordi jeg ved, at musikerne, som jeg har kendt igennem de sidste 15 år, vil være i de bedste hænder«, siger Peter Oundjian.

Thomas Søndergård har gjort international lynkarriere som dirigent siden gennembruddet i 2005 med Det Kgl. Kapel. Han er oprindeligt uddannet paukist og var også ansat i den rolle hos Kapellet, før han sprang ud som dirigent. Han forlængede sidste år med sit nuværende orkester, BBC National Orchestra of Wales, frem til udgangen af næste sæson, hvorefter han rejser nordpå til sit nye orkester.

Foto: Martin Bubandt

Læs også: Thomas Søndergård forlænger med BBC National Orchestra of Wales

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER