Magasinet KLASSISK logo
Tivoli Sommerklassisk 2017
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination

27/07-17
Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination | Magasinet KLASSISK nyhed
Efter flere års chikanerier fra chefdirigenten sagsøger 1. fagottist ved Indianapolis Symphony Orchestra, John Wetherill (foto), nu orkestret for aldersdiskrimination. Den 62-årige musiker har tidligere indgivet en klage til det amerikanske nationale ligestillingsråd på ikke mindre end 17 sider med beskrivelser af, hvordan han selv og orkestrets andre musikere på over 40 år på daglig basis har oplevet at blive generet af chefdirigenten, polakken Krzysztof Urbanski, siden hans tiltrædelse i 2011.

Den unge chefdirigent skal angiveligt have opfordret Wetherill, som har spillet i orkestret i 27 år, til at opgive sin topposition som 1. instrumentalist til fordel for de yngre musikere på stolene ved siden af.

»Det er sådan, vi gør i Europa«, skal dirigenten have sagt ifølge Wetherill. Han mener, at chikanen fra Urbanski er et forsøg på at skille sig af med orkestrets ældre musikere, som er dyrere i drift end de unge på grund af forskellige tillæg og pensionsbidrag. Episoderne har været mange og tæller blandt andet en hændelse, hvor fagottisten blev bortvist i to uger uden løn, fordi han stemte sit instrument ved hjælp af elektronisk udstyr.

En juridisk repræsentant for orkestret afviser alle Wetherills anklager med ordene: »Sagsøgte benægter den uretfærdige, ondsindede påstand om uretmæssig adfærd fra Hr. Urbanski«.

Det amerikanske nationale ligestillingsråd har for nyligt vurderet klagen og stiller sig på Wetherills side. Rådet anbefaler ham at prøve sagen ved en domstol.

Læs også: Torsdagskarate med Urbanski | Koncertanmeldelse

FLERE NYHEDER

Holtens ‘Carmen’ får en blandet modtagelse af anmelderne | Magasinet KLASSISK nyhed

Holtens ‘Carmen’ får en blandet modtagelse af anmelderne

The Daily Telegraph kalder forestillingen et »knockout«, mens tyske Die Welt beskriver forestillingen som et stykke »al fresco opera-entertainment«.

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017 | Magasinet KLASSISK nyhed

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017

Hvis du er vaks ved havelågen, er der mulighed for at følge med i 2. dagens deltagere i Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence, som starter kl. 11.00.

ANMELDELSER

Poul Rovsing Olsen: Sange Hetna Regitze Bruun (mezzosopran) og Kristoffer Hyldig (klaver) Dacapo 8.226078 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Fjollede ordspil og erotisk poesi

Der er ekstrem forskel på de par håndfulde lyrikere, Rovsing Olsen lægger toner på.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Jeg kan godt lide, at de moralske spørgsmål hober sig op i stedet for at blive besvaret«
Daniel Bjarnason, komponist

PLADENYT

Sokolov – nu med orkester | Magasinet KLASSISK pladenyt

Sokolov – nu med orkester

Det tilbagetrukne klavergeni Grigory Sokolov har altid hæget om optagelser af sit spil.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Bestil vores nyhedsbrev

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Mogens Dahl Koncertsal