Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

I London satses der på de unge dirigenter

13/07-17
I London satses der på de unge dirigenter | Magasinet KLASSISK nyhed
Londons Philharmonia Orchestra har ansat to yngre up-coming navne - begge med tilknytning til Danmark i større eller mindre grad. Den 31-årige finne Santtu-Matias Rouvali (foto) og tjekkiske Jakub Hrusa på 35 er hyret ind som 1. gæstedirigenter med start fra den kommende sæson. De bliver dermed en del af orkestrets prominente dirigenthold, der også består af chefdirigent, Esa-Pekka Salonen, samt æresdirigenterne Vladimir Ashkenazy og Christoph von Dohnányi.

»At få to unge gutter i topform til at lede og udvikle orkestret er det ideelle scenarie; forestillingen om dirigenten som den ensomme leder med det sidste kunstneriske ord har aldrig tiltalt mig«, siger Salonen til Rhinegold.

Santtu-Matias Rouvali, der også er Copenhagen Phils 1. gæstedirigent, er fra næste sæson udnævnt som chefdirigent for Göteborgs Symfonikere. Samme stilling passer han hos Tampere Filharmonikerne i Finland. Trods sine kun 31 år har Rouvali allerede en etableret karriere som international dirigent. De seneste sæsoner har blandt andet budt på samarbejder med solister som cellisten Alisa Weilerstein og den norske violinist Vilde Frang.

Jakub Hrusa blev som 30-årig spået til at blive en af de største dirigentstjerner i verden af magasinet Gramophone. Herhjemme blev han imidlertid kendt som dirigenten, der stoppede som musikchef på Det Kgl. Teater, før han var begyndt. Han valgte at smække døren i 2012 sammen med daværende operachef, Keith Warner, før sin egentlige tiltrædelse i 2013.

Siden har han gjort karriere som chefdirigent for Bamberg Symfonikerne, fast gæstedirigent ved Czech Philharmonic og som 1. gæstedirigent ved Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra.

De nye dirigenter skal stå i spidsen for flere koncerter årligt og bidrage til programlægningen både på de engelske scener og internationalt.

Foto: Kaapo Kamu

Læs også: Finurlig finne med tæft for historiefortælling | Koncertanmeldelse

FLERE NYHEDER

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017 | Magasinet KLASSISK nyhed

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017

Hvis du er vaks ved havelågen, er der mulighed for at følge med i 2. dagens deltagere i Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence, som starter kl. 11.00.

Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet | Magasinet KLASSISK nyhed

Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet

Stillingen er en af operaverdenens mest prestigefyldte og historisk set den måske mest omtumlede.

ANMELDELSER

Stravinskij: Les Noces; Tjajkovskij: Violinkoncert Patricia Kopatchinskaja (violin), MusicAeterna (orkester og sangere), dir. Teodor Currentzis Sony 88875190402 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Stravinskijs bondebryllup

Finalen katapulteres som en brølende trold ud af æsken og skifter så til det ekstremt modsatte.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Jeg kan godt lide at presse lytterne og især musikerne, måske er det lidt sadistisk, men så bliver det markant«
Allan Gravgaard Madsen, komponist

PLADENYT

Flygtningestrømme og integration | Magasinet KLASSISK pladenyt

Flygtningestrømme og integration

Der blev ikke sparet på fantasien i barokkens operaer, heller ikke i Jean-Philippe Rameaus ‘Les indes galante’.

KONKURRENCE

Konkurrence | Magasinet KLASSISK

Skriv et læserbrev og vind ny bog om Brahms

Er der en artikel, som har overrasket dig, en anmeldelse du er fløjtende uenig i, eller er du irriteret over leveringen af magasinet? Send dit læserbrev og deltag i lodtrækningen.

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Tivoli Sommerklassisk 2017