Nyhed

»Succes kan ikke måles på præmierne alene«

Med små 300.000 kr. i tegnebogen kunne den sydkoreanske tenor, Seung Ju Bahg, stige om bord på flyveren i lufthavnen i Oslo efter at have vundet Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence forrige fredag. Med i rejsetasken havde det 27-årige operatalent også et diplom som bevis på 1. pladsen samt et kunstværk skabt af den norske dronning selv.

I talen ved prisoverrækkelserne udtrykte dronningen sin beundring og bevægelse og takkede alle finalisterne for deres engagement:
»Succes i denne konkurrence kan ikke måles på præmierne alene men også på den tiltro til jeres egne kunstneriske evner, som jeg håber er vokset i løbet af konkurrencen«, lød det fra dronning Sonja.

Seung Ju Bahg, som til daglig studerer ved konservatoriet i Mannheim, besejrede den italienske tenor, Giovanni Sebastiano Sala (2. pladsen) og den hviderussiske bas, Alexander Roslavets (3. pladsen) samt to andre finalister. Du kan høre Seung Ju Bahg og andre af finalisterne ved en operagalla med DR SymfoniOrkestret i København 3. november.

Bag den internationalt ansete konkurrence, som afholdes hvert andet år, står Oslo Filharmonikerne, Den Norske Opera og Ballet, NRK og Det Norske Musikakademi. Den blev stiftet i 1988 og var de første to gange en klaverkonkurrence. Siden har konkurrencen været forbeholdt unge sangere under 32 år.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Se uddrag fra sangfinalen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER