Nyhed

Operachef går efter mistanke om økonomisk uorden

Efter 38 år som chef for den internationale Rossini Opera Festival i Pesaro, der efter sigende er én af verdens bedste, har Gianfranco Mariotti valgt at træde tilbage, efter at den italienske revisionsret har gransket hans indkomstforhold.

Retten har ifølge nyhedsbureauet ANSA fundet hans direktørgage uforenelig med hans status som pensionist. Mariotti har derfor truffet beslutningen om at gå af for at undgå mere ballade til stor bestyrtelse for den italienske operaverden, som betragter ham som en institution.

»Jeg anerkender den store betydning af resultaterne, vi har opnået over alle årene, og jeg takker de personer og instanser, som har gjort det muligt at realisere dem. Men først og fremmest ønsker jeg at takke mine nærmeste medarbejdere på festivalen, som har stået mig så nær i dette lange og vidunderlige eventyr«, skriver den afgående direktør i en erklæring på festivalens hjemmeside.

Gianfranco Mariotti stiller sig dog fortsat til rådighed for festivalen. Hvilket borgmesteren i Pesaro er taknemmelig over.
»Hvis der nogensinde er et tidspunkt, hvor vi har haft brug for ham, så er det nu på tærsklen til Rossinis 150-års jubilæum«, siger han.

Festivalens bestyrelse har af samme grund forfremmet den kunstneriske chef, tenoren Ernesto Palacio, til ny direktør i en fart.

Rossini Opera Festival bliver afholdt hver år i august i komponistens fødeby ved Italiens Adriaterhavskyst.

Læs også: Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER