Nyhed

Engelske musiklærere må ikke røre elever

Musiklærere bliver nu rådet til at undgå enhver fysisk kontakt med deres elever for, at beskytte dem selv fra beskyldninger om misbrug. De engelske musikernes fagforening har givet meddelelsen til sine 30.000 medlemmer, hvoraf mange er instrumentalundervisere, efter en stigning i antallet af falske beskyldninger.

“Enhver form for fysisk kontakt kan potentielt være årsag til misfortolkning eller selv ondsindede beskyldninger”, siger en talskvinde for fagforeningen til avisen The Sunday Telegraph. “Det bedste råd for instrumentallærere er, at undgå noget som helst form for fysisk kontakt med deres elever”.

Mange lærere har kritiseret de nye retningslinjer, med begrundelsen i at en af de grundlæggende måder at undervise i et instrument er, at demonstrere fysisk hvordan man holder eller spiller et instrument. “Børn har behov for at få sine fingre placeret på tasterne eller på guitaren, for at kunne vise dem, hvordan man spiller”, siger en lærer.
Fagforeningen er enige i, at begrænse kontakt imellem lærer og elev måske ikke er den bedste måde at undervise på, men ræsonnerer, at “hvis der ikke røres, bliver der ingen misforståelser”.

Kilde: BBC Music Magazine

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER