Rued Langgaard Festival 2017 Magasinet KLASSISK logo
Rued Langgaard Festival 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

13/06-16

Vrøvl & erotik

Det er få danske komponister, der i dag interesserer sig mere for mødet mellem tekst og toner end John Frandsen, som har adskillige operaer bag sig.
06/06-16

Orgelmusik udsat for ‘makeover’

Orgelmusik – er det ikke noget med alvorlige miner, bedemandsagtige musikere og i det hele taget noget, man lytter til i kirken og ikke på cd?
30/05-16

Kavakos i bunden af skatkisten

»Der findes en utrolig stor skatkiste af korte violinstykker, der stærkt antyder et bestemt geografisk sted, og som indeholder en særlig lokal farvning«, fortæller Leonidas Kavakos.
23/05-16

Blomstedt – den omhyggelige svensker

I år gik Sonnings Musikpris til svenskeren Herbert Blomstedt. Oplev ham sammen med DR SymfoniOrkestret på en ny dvd med liveoptagelse fra en koncert i Roskilde Domkirke fra 2007.
25/04-16

Jomfrunalsk Elisabeth

The Guardian roste Ann Petersens præstation som »den jomfrunalske Elisabeth, flot i en Ava Gardner-agtig satinkjole, og viste intelligens og viljestyrke i en rolle, der kan synes for snerpet«.
18/04-16

Lydmæssig alkymi

Det lader til, at den franske pianist Bertrand Chamayou endelig er vendt hjem på sin nye plade, der rummer Maurice Ravels samlede værker for soloklaver.
04/04-16

Znaider & Chailly

Hovedpersonen på den nye dvd med Riccardo Chailly og hans orkester er Nikolaj Znaider i Beethovens og Mendelssohns elskede violinkoncerter - som ekstranumre er sarabande-satserne fra Bachs Partita nr. 1 og 2.
29/03-16

Ugengældt kærlighed

Som det mest naturlige i verden sætter Janine Jansen nu Brahms’ Violinkoncert sammen med Bartóks første. For hende virker det selvfølgeligt, men er vist aldrig gjort før.
14/03-16

Mere Bartók end Wienerskole

Efter at have været borte i længere tid er musikken af Axel Borup-Jørgensens i den senere tid dukket op til overfladen. På blot to år er en håndfuld nye plader blevet udgivet, og nu følger en sjette.
07/03-16

Skønhed & grusomhed sammen

»Det uhørte ved den sene Abbado er, at han bringer kunst, natur, ånd, elegance, analytisk klarhed, skønhed og grusomhed sammen«

ANNONCE

Klassiske dage 2017

Mogens Dahl Koncertsal