Magasinet KLASSISK - Pladenyt om opera & klassisk musik
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

18/04-16

Lydmæssig alkymi

Det lader til, at den franske pianist Bertrand Chamayou endelig er vendt hjem på sin nye plade, der rummer Maurice Ravels samlede værker for soloklaver.
04/04-16

Znaider & Chailly

Hovedpersonen på den nye dvd med Riccardo Chailly og hans orkester er Nikolaj Znaider i Beethovens og Mendelssohns elskede violinkoncerter - som ekstranumre er sarabande-satserne fra Bachs Partita nr. 1 og 2.
29/03-16

Ugengældt kærlighed

Som det mest naturlige i verden sætter Janine Jansen nu Brahms’ Violinkoncert sammen med Bartóks første. For hende virker det selvfølgeligt, men er vist aldrig gjort før.
14/03-16

Mere Bartók end Wienerskole

Efter at have været borte i længere tid er musikken af Axel Borup-Jørgensens i den senere tid dukket op til overfladen. På blot to år er en håndfuld nye plader blevet udgivet, og nu følger en sjette.
07/03-16

Skønhed & grusomhed sammen

»Det uhørte ved den sene Abbado er, at han bringer kunst, natur, ånd, elegance, analytisk klarhed, skønhed og grusomhed sammen«
29/02-16

Ronja Røverdatter

Når Vilde Frang spiller fortærsket repertoire, bliver noderne født på ny, og hun viger heller ikke fra at gå gennem tornet buskads. På hendes nye album kobler hun Korngolds violinkoncert fra 1945 sammen med Benjamin Brittens mere bidske.
22/02-16

Krig mod mayaerne

I 1600-tallet og begyndelsen af det næste århundrede var englænderne glade for konceptet semi-opera, som bestod af sang, dans og en stor portion talt skuespil. Henry Purcell komponerede nogle af de kendte i genren, ‘King Arthur’ og ‘The Fairy Queen’, og sluttede rækken af med ‘The Indian Queen’, som Sony nu har udgivet på dvd.
15/02-16

Kirkeklokkeklang

Bent Sørensen er kendt for sine længselsfulde instrumentalværker, der kan lyde som drømmebilleder i slowmotion eller røgslørede konturer af et familiært landskab. Men stemmen har han også skrevet for i årtier.
01/02-16

Generøse Sokolov

Grigorij Sokolov er en nuets mand, der vil optræde foran et publikum fremfor at sidde i pladestudiet. Og skal hans navn endelig figurere på en cd, insisterer han på live-indspilninger.
18/01-16

Smidt ud af Paradis

Dirigenten Simon Rattle karakteriserer ‘Das Paradis und die Peri’ som det mesterværk, du ikke kender. Han vurderer dette oratorie på niveau med Haydns ‘Skabelsen’.

ANNONCE

Mogens Dahl Koncertsal