Magasinet KLASSISK - Pladenyt om opera & klassisk musik
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

11/01-16

Dirigerende klaversolist på farten

Leif Ove Andsnes nyder uformindsket medvind på sin pianistiske rejse, som de senere år har handlet om Beethoven.
04/01-16

Ceremoni af religion, ritual og sex

Som instruktør i eget hus i det londonske har Kasper Holten lagt ryg til en del kritik, men pæne ord blev der ytret i foråret, da han satte Karol Szymanovskis ʼKong Rogerʼ op.
21/12-15

Musik for kulminearbejdere

Julia Wolfe er kendt som en hårdtslående, beat-påvirket minimalist, og hun er en af de tre grundlæggere af det toneangivende amerikanske komponistslæng ‘Bang On a Can’.
14/12-15

Pas på møblerne

På fødderne efter livstruende cancer kastede den aldrende maestro Seiji Ozawa sig som det første over Ravels ʼLʼenfant et les sortilègesʼ.
07/12-15

Igor Levit udfordrer sig selv igen

Man tabte kæben, da Igor Levit i 2013 cd-debuterede med Beethovens sene klaversonater. Blot 26 år gammel havde han altså besteget den olymp, som selv mesterpianister først tør bestige i en høj alder.
30/11-15

Rimskij-Korsakov opera som realityshow

På en ny dvd, med Staatsoper Berlins opsætning fra sidste år, har den russiske instruktør Dmitri Tcherniakov omplaceret handlingen til at handle om en virtuel monarks bejlen efter en ny kone.
23/11-15

Robert Wilson iscenesætter Pärt

I en nedlagt ubådshal møder indtrængende toner af Arvo Pärt et sandt mysterie af tavse personer, dunkle lyssætninger, symboler på scenen og en catwalk.
16/11-15

Bumlende, kantede & synkoperede rytmer

En usædvanlig livsglæde bor i englænderen Steve Martlands jazz/rock-inspirerede minimalisme, der ofte er skrevet til at blive spillet på forstærkede instrumenter.
09/11-15

Netrebko som manipulerende Lady Macbeth

Den russiske soprandiva Anna Netrebkos omskift til en mørkere klang efter barnefødsel har mødt kritik, men der er også dem, som priser hendes mulighed for at komme ud af den fastlåste bås som belcantosanger.
26/10-15

Wagner: Tannhäuser

I Bayreuth har man taget sin ‘Tannhäuser’ af plakaten et år tidligere end planlagt.

ANNONCE

Mogens Dahl Koncertsal