Magasinet KLASSISK - Pladenyt om opera & klassisk musik
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

04/03-15

Martin Fröst: Nordic Concertos

Det glimrende svenske pladeselskab BIS genudgiver fire kompositioner for klarinet og orkester med Martin Fröst som solist.
25/02-15

UK – DK: Musik for blokfløjte og cembalo

Som opfølger på den første duo-cd med den spændende og hyldede konstellation Michala Petri og cembalisten Mahan Esfahani er det danske pladeselskab Our Recordings klar med deres andet album.
18/02-15

Wagner: Nibelungens ring

I februar udkommer La Scala Operaens ‘Nibelungens ringʼ på dvd med Daniel Barenboim og klassesangere som René Pape, Waltraud Meier, Lance Ryan, Nina Stemme og Iréne Theorin.
11/02-15

R. Strauss: Rosenkavaleren

Richard Straussʼ omslag til en mindre chokerende æstetik efter sine skandaleoperaer i 1900-tallets første årti er stadig populært.
04/02-15

Saariaho: Quatre Instants / Terra Memoria / Emilie Suite

En pirrende komponist er finnen Kaija Saariaho, hvis æstetik er præget af de mange år, hun har boet i Frankrig.
28/01-15

Alban Berg: Lulu

De senere år er Bergs mesterlige, saftige og komplekse opera om en femme fatales sociale opstigning og efterfølgende fald og offer for Jack the Rippers kniv blevet dvd-udgivet forholdsvis ofte.
12/01-15

J.S. Bach: Goldbergvariationer

Carsten Dahl, komponist og pianist inden for primært jazzen, men er også kendt for at nægte at lade sig begrænse af snævre genrekategorier.
02/01-15

Sven-David Sandström: Nordisk messe

Mogens Dahl Kammerkors fjerde cd indeholder Sven-David Sandströms ‘Nordisk messe’ for seksstemmigt kor og solo cello, der er komponeret til kammerkoret og cellisten Toke Møldrup.
14/12-14

Poul Ruders: Nightshade Trilogy

Sidste del i Poul Ruders’ trilogi med ensembleværket ‘Nightshade’ (1986), ‘The Second Nightshade’ (1991) for kammerorkester og ‘Final Nightshade’ (2003) for stort orkester er her indspillet for første gang.
06/12-14

100 års fravær

The Metropolitan har opført et af russisk operas hovedværker: ‘Fyrst Igor’.

ANNONCE

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal