Rued Langgaard Festival 2017 Magasinet KLASSISK logo
Tivoli Sommerklassisk 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

Netrebko som manipulerende Lady Macbeth

09/11-15
 | Magasinet KLASSISK pladenyt
Den russiske soprandiva Anna Netrebkos omskift til en mørkere klang efter barnefødsel har mødt kritik, men der er også dem, som priser hendes mulighed for at komme ud af den fastlåste bås som belcantosanger.
En rolle som den giftigt manipulerende Lady Macbeth i Verdis tidlige Shakespeare-opera ʼMacbethʼ er ofte blevet sunget af mezzosopraner, og figuren kræver også en frigørelse fra samtidens ideal om vokal skønhed. I en korrespondance skrev Verdi direkte, at Lady skulle være fæl, ond og dyster.
Metropolitan genoptog sidste år Adrian Nobles iscenesættelse af ʼMacbethʼ fra 2007. Instruktøren, der i 13 år var leder af Royal Shakespeare Company, førte den oprindelige handling fra 1100-tallets Skotland op til kort efter Anden Verdenskrig. I den konservative højborg, som the Met nu er, tog publikum imod Nobles koncept med blandede følelser, selvom der ikke var tale om en radikal produktion. Ifølge New York Times besad den »frygtløs beslutsomhed og seksualkraft«. Internetsiden bachtrack.com fremhæver Zeljko Lucic i titelrollen: »Man hører ofte beklagelser over mangel på sande Verdi-barytoner, sådan har det været i årtier, men Lucic er den ægte vare«.
Den stjernespækkede rolleliste tæller i øvrigt også bassen René Pape og en af danskernes favorittenorer, Joseph Calleja, og i orkestergraven såmænd DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent, Fabio Luisi.
Verdi: Macbeth | DG 0735222

FLERE PLADENYHEDER

Lulu som voldtægtsoffer | Magasinet KLASSISK pladenyt

Lulu som voldtægtsoffer

Det er en fryd at se, hvor ofte Alban Bergs geniale og krævende ‘Lulu’ bliver sat i scene i det nye årtusinde.

Ronja Røverdatter | Magasinet KLASSISK pladenyt

Ronja Røverdatter

Når Vilde Frang spiller fortærsket repertoire, bliver noderne født på ny, og hun viger heller ikke fra at gå gennem tornet buskads. På hendes nye album kobler hun Korngolds violinkoncert fra 1945 sammen med Benjamin Brittens mere bidske.

NYHEDER

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017 | Magasinet KLASSISK nyhed

Live-stream: The Queen Sonja International Music Competition 2017

Hvis du er vaks ved havelågen, er der mulighed for at følge med i 2. dagens deltagere i Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence, som starter kl. 11.00.

ANMELDELSER

Poul Rovsing Olsen: Sange Hetna Regitze Bruun (mezzosopran) og Kristoffer Hyldig (klaver) Dacapo 8.226078 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Fjollede ordspil og erotisk poesi

Der er ekstrem forskel på de par håndfulde lyrikere, Rovsing Olsen lægger toner på.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Jeg har mange russiske musikere i orkestret, og de er meget velkomne – det er politikerne, jeg er bange for«
Paavo Järvi, dirigent

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Mogens Dahl Koncertsal