Netrebko som manipulerende Lady Macbeth | Magasinet KLASSISK pladenyt
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

Netrebko som manipulerende Lady Macbeth

09/11-15
 | Magasinet KLASSISK pladenyt
Den russiske soprandiva Anna Netrebkos omskift til en mørkere klang efter barnefødsel har mødt kritik, men der er også dem, som priser hendes mulighed for at komme ud af den fastlåste bås som belcantosanger.
En rolle som den giftigt manipulerende Lady Macbeth i Verdis tidlige Shakespeare-opera ʼMacbethʼ er ofte blevet sunget af mezzosopraner, og figuren kræver også en frigørelse fra samtidens ideal om vokal skønhed. I en korrespondance skrev Verdi direkte, at Lady skulle være fæl, ond og dyster.
Metropolitan genoptog sidste år Adrian Nobles iscenesættelse af ʼMacbethʼ fra 2007. Instruktøren, der i 13 år var leder af Royal Shakespeare Company, førte den oprindelige handling fra 1100-tallets Skotland op til kort efter Anden Verdenskrig. I den konservative højborg, som the Met nu er, tog publikum imod Nobles koncept med blandede følelser, selvom der ikke var tale om en radikal produktion. Ifølge New York Times besad den »frygtløs beslutsomhed og seksualkraft«. Internetsiden bachtrack.com fremhæver Zeljko Lucic i titelrollen: »Man hører ofte beklagelser over mangel på sande Verdi-barytoner, sådan har det været i årtier, men Lucic er den ægte vare«.
Den stjernespækkede rolleliste tæller i øvrigt også bassen René Pape og en af danskernes favorittenorer, Joseph Calleja, og i orkestergraven såmænd DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent, Fabio Luisi.
Verdi: Macbeth | DG 0735222

FLERE PLADENYHEDER

Abrahamsen med vind i sejlene | Magasinet KLASSISK pladenyt

Abrahamsen med vind i sejlene

Ensemble MidtVest fortsætter sin portrættering af Hans Abrahamsen.

Unsuk Chin, Olga Neuwirth & Sun Ra: Graffiti | Magasinet KLASSISK pladenyt

Unsuk Chin, Olga Neuwirth & Sun Ra: Graffiti

To kvinder med ben i næsen er komponisterne Unsuk Chin og Olga Neuwirth. Ofte løber selv hærdede avantgardefans bort, når der sættes en cd fra pladeselskabet Wergo på.

NYHEDER

The Met fortsat i økonomisk krise | Magasinet KLASSISK nyhed

The Met fortsat i økonomisk krise

The Met ønsker at skille sig af med 21 af de 243 ansatte i administrationen for at mindske underskud.

ANMELDELSER

Stravinskij: Les Noces; Tjajkovskij: Violinkoncert Patricia Kopatchinskaja (violin), MusicAeterna (orkester og sangere), dir. Teodor Currentzis Sony 88875190402 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Stravinskijs bondebryllup

Finalen katapulteres som en brølende trold ud af æsken og skifter så til det ekstremt modsatte.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Selvfølgelig taber du noget hen ad vejen, noget friskhed og ungdom, men du får mere dybde«
Roberto Alagna, tenor

ANNONCER

Mogens Dahl Koncertsal