Anmeldelse | Anmeldelse

Ambitiøs Mozart med nærvær og visuel skønhed

Mozart: Tryllefløjten
Alfred Reiter, Norman Reinhardt, Ana Durlovski, Denise Beck m.fl. Wiener Symfonikerne og Prag Filharmoniske Kor, dir. Patrick Summers. Iscen. David Pountney.
C Major 713708

★★★★★

Bortset fra farven, vittighederne og stunts er denne produktion en succes, fordi den er tilsyneladende enkel og utroligt nede på jorden. De lyse farver og den fine scenografi tillader operaen at indtage sin egen magiske verden, der understreger snarere end gør værkets store budskaber tarvelige. Den sceniske ageren spilles med et mininum af indblanden og med intens, dramatisk klarhed. Instruktøren David Pountney forvrænger ikke karaktererne, men lader dem udvikle sig fuldt inden for de rammer, som Mozart satte for dem. Der er utallige øjeblikke af visuel skønhed, der tager pusten fra én, og stort set ingen klichéer. Hvilket er lidt af et mirakel taget i betragtning af linedansere og karakterer, der ankommer i både i pudsige former og gennem en røgsky.
Sangerne er generelt ypperlige på det primært tysktalende hold. Mange formår at synge med et liedagtigt nærvær på den kæmpe store Bregenz-scene.
ANDREW MELLOR

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ANMELDELSER