Anmeldelse

Brahms: Klarinetkvintet & klarinettrio

Brahms: Klarinetkvintet & klarinettrio
Martin Fröst (klarinet), Janine Jansen og Boris Brovtsyn (violin), Maxim Rysanov (bratsch), Torleif Thedéen (cello), Roland Pöntinen (klaver).
BIS 2063

★★★★★

Klarinetspil af helt usædvanlig klasse

Der er ikke ret mange, der lever som fuldtids klassiske klarinetsolister, men Martin Fröst er én af dem, og det er klarinetspil af helt usædvanlig klasse, man hører på denne cd. Her gælder det to af klarinetrepertoirets standardværker, kammermusikværker af Brahms fra hans sidste år, hvor han egentlig var holdt op med at komponere, men blev inspireret af en klarinetspillende bekendt til at gå i gang igen. Det blev til en lille håndfuld udsøgte stykker, hvoriblandt ikke mindst klarinetkvintetten er blevet kendt for sin vidunderlige lyrik og afklarede melankolske stemning. Sjældent har indledningen til den langsomme sats lydt så svævende og æterisk, og sjældent har den midterdelens sigøjnermusik været så spontan og kødfuld i klangen.
Også god, men måske knap så sublim er trioen for klarinet, cello og klaver. Men vi er, som sagt, ude i de små marginaler mellem det gode og det helt fremragende.
Mikael Garnæs

LÆS HELE ANMELDELSEN I KLASSISK NR. 34

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE ANMELDELSER