Anmeldelse | Anmeldelse

Carl Nielsen: Maskarade

Carl Nielsen: Maskarade Dacapo
Stephen Milling, Johan Reuter, Niels Jørgen Riis, Stig Fogh Andersen, Dénise Beck m.fl., DR Symfoniorkestret og DR KoncertKoret, dir. Michael Schønwandt.
Dacapo 6.220641-42

★★★★★★

Hånden fuld af trumfer

Det her må være kronen på Carl Nielsen-fejringerne: en ‘Maskarade’ så sprudlende, velspillet og velsunget som aldrig før, en studieproduktion, hvor der er kælet for alle detaljer, og som alligevel er fyldt af teateratmosfære. Det er som en festaften i operaen hjemme foran højtalerne.
På pladefronten er Carl Nielsens operaer, i modsætning til symfonierne, forblevet et lokalt anliggende og har kun været indspillet med danske medvirkende. Men vi har alligevel været pænt forsynede, især hvad angår den mest populære af dem, ‘Maskarade’. Dette er den tredje DR-studieproduktion siden den klassiske indspilning med John Frandsen fra 1970’erne. Siden kom Ulf Schirmers hårdtpumpede version i 1990’erne og nu denne pragtudgave fra Michael Schønwandt.
Schønwandt dirigerer også på dvd-udgaven fra Det Kgl. Teater (2007), og en del af de medvirkende går igen på denne cd, men Kasper Holtens kontroversielle iscenesættelse opererer med nogle kraftige forkortelser i 2. og 3. akt, nogle af dem fornuftige, når det gælder at få handlingen fremad, men også nogle, der medfører følelige savn. Her får vi al musikken efter den nye Carl Nielsen Udgave.
Mikael Garnæs

LÆS HELE ANMELDELSEN I KLASSISK NR. 38

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ANMELDELSER