Anmeldelse | Anmeldelse

Mozart: Don Giovanni

Mozart: Don Giovanni
Mariusz Kwiecien, Alex Esposito, Malin Bystöm, Alexander Tsymbalyuk, Antonio Poli, Véronique Gens, Royal Opera House Chorus & Orchestra, dir. Nicola Luisotti, iscen. Kasper Holten.
Opus Arte OA1145D

★★★★★★

Skriften på væggen

Udtrykket “at læse skriften på væggen” indebærer en advarsel. Det henviser til Daniel i Det Gamle Testamente og hans tydning af skriften om en konge: “Du er vejet på vægten og fundet for let”. Hvorvidt Kasper Holten har denne reference med i sin opsætning af Mozarts ‘Don Giovanni’ på Covent Garden-operaen i London må stå hen i det uvisse, men der er masser af skrift på væggene under ouverturen. Lysskrift med navnene på alle de kvinder, han har forført. Som lysreklamer. Triumferende.
Alligevel er der noget næsten asketisk over Kasper Holtens udgave – helt modsat hans filmversion ‘Juan’, hvor der ikke var sparet på effekterne. Det viser både Kasper Holtens spændevidde og store erfaring, at han i denne opsætning på Covent Garden, hvor han er operachef, kan skabe et så intenst fokus på hver eneste person fra Don Giovanni til kammerpigen. Det lækre og til tider næsten skræmmende lysdesign er med til at understrege personernes karakterer og indre tanker – en slags scanning af psykologiske reaktioner.
Steen Chr. Steensen

LÆS HELE ANMELDELSEN I KLASSISK NR. 35

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ANMELDELSER