Artikel

Interview: Mads Mikkelsen
»STRAVINSKIJ VAR ROCK’N’ROLL«

En fransk film om det lidenskabelige møde mellem en modeskaber og en klassisk komponist er måske ikke det første, man ville gætte på, at Mads Mikkelsen ville vælge efter sit internationale gennembrud som Bond-skurk i ’Casino Royale’ (2006). Men vi kender ham efterhånden fra ret forskellige roller: modstandsmand i ’Flammen og Citronen’, kriminel taber i ’Pusher’-filmene, følsom og utro ægtemand i ’Elsker dig for evigt’, kriminalassistent i ’Rejseholdet’. Der er bud efter ham. Og nu er han aktuel i ’Coco Chanel & Igor Stravinsky’, som KLASSISK møder ham i Grand Teatret for at tale om.
Hvorfor blev netop du valgt til rollen som Stravinskij?
»Ja, det spurgte jeg også mig selv om«, griner han. »Det skete lidt af snedige omveje. Filmen skulle laves for fire år siden, og da var det instruktøren William Friedkin (’Exorcisten’, ’French Connection’), som ville have et møde med mig, da jeg var i Cannes. Vi havde et meget underligt møde. Jeg havde ikke fået læst manuskriptet endnu, og inden jeg havde fået set mig om, var der blevet taget billeder og så var jeg med i projektet. Jeg havde ikke sagt ja eller noget, men så læste jeg manuskriptet og syntes egentlig, at det var meget interessant«.

Ind i karakteren
Det blev dog en anden instruktør, hollandsk-franske Jan Kounen, der overtog fra Friedkin, som blev syg. Producenten havde bl.a. set Mads Mikkelsen i ’Elsker dig for evigt’, ’Pusher 2’ og ’De grønne slagtere’ og var stadig lun på ham. På trods af, at danskeren hverken kunne fransk, russisk, spille klaver eller dirigere.
»Jeg kunne lidt klaverboksning, lidt akkorder, nogle populærmelodier fra 80’erne«, medgiver Mads Mikkelsen. »Ligesom alle andre kan sætte sig ned og spille to numre, sådan havde jeg det. Jeg kunne en lille smule mere, for jeg var lidt stædig som barn. Men jeg sagde til dem, at de skulle virkelig overveje det« …

(Læs hele interviewet i KLASSISK nr. 16)

Tekst: Per Rask Madsen, foto: Camera Film

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER