Artikel

Opera, der taler om livet | Interview Keith Warner

Opera, der taler om livet | Interview Keith Warner | Magasinet KLASSISK

Hvad er han for en, vores nye operachef – hvad vil han, og hvad kommer der til at ske med vores Opera? Og hvordan vil han tackle de økonomiske udfordringer, som nationalscenen står overfor? KLASSISK har mødt Keith Warner.

Af Jakob Wivel

»Her er mit nye liv«, proklamerer Keith Warner og slår ud med armene i det nye chefkontor, som han kun lige har indtaget. Det er diskret møbleret og stort nok til, at man kunne indrette en mellemstor lejlighed i det. Øresundsudsigten mod nord er imponerende. Der er dog ikke antydning af pral i Warners stemme, snarere en mild forundring. Og der er glimt i hans øje. For noget af det, han ønsker sig mest, er, at det liv, der er i operahuset, kommer til at række mest muligt ud af huset.

»Jeg synes, at Operaens forhold til verden uden for er lidt mærkeligt. Altså, man står der og venter på en båd for at komme over til denne monumentale og smukke, men noget døde bygning. Det er ikke særlig sexet«, fortæller han efter at have sat sig tilrette i sin sofa med en cola, som han hurtigt glemmer alt om.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 22

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER