Artikel

Sopranens safari

Nærmest ved et tilfælde, og alligevel ganske målrettet, er sopranen Dénise Beck klatret støt op ad lianerne i den klassiske sangverden. Med uddannelse i Wien og P2’s talentpris er bunden til karrierens begyndelse lagt.

Af Ida Rud

Hun havde egentlig sparet penge sammen, så hun kunne tage til Afrika for at blive uddannet safariguide. Men så begyndte Dénise Beck at synge, da hun gik i gymnasiet. Både jazz med skolens bigband, i et rockband og som solist i gymnasiekoret. Nysgerrig over for alle genrerne, var det den klassiske sang, der fangede hende.
»Jeg blev fascineret af det akustiske. At stå, som det menneske jeg er, med den stemme jeg har, og helt uden tekniske hjælpemidler nå ud til folk. Det er fantastisk – den følelse af intimitet og nærhed, af direkte kontakt med publikum. Samt muligheden for at fortælle historier«, forklarer Dénise Beck.

Det svære valg
På et tidspunkt søgte hun ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og bestod. Inden hun fik at vide, om hun var kommet ind, besøgte hun veninden Berit, der studerede sang i Wien.

»At stå på Volksoper, som lillebitte pige, og gøre det 100 % overbevisende. Som dansker, temmelig uerfaren, på den østrigske nationalscene! Det var heftigt«

»Berit havde så sindssygt travlt hele tiden. Hun undskyldte, at hun knap havde tid til at drikke en kop kaffe med mig, men jeg syntes, at hendes uddannelse var det fedeste. Det faglige ved studiet, det høje niveau, de mange elevproduktioner og at der var så meget at rive i. ”Du kan da bare søge ind?”, sagde Berit til mig. Og jeg tænkte, ”Tja, hvorfor ikke? Jeg kommer jo ikke ind alligevel”«, griner hun.
Latteren skyldes, at Dénise Beck faktisk kom ind i Wien. Og stod i et frygteligt dilemma. For fra konservatoriet i København kom der også brev om, at hun var blevet optaget.
»Det var det sværeste valg i mit liv. Jeg var helt i panik ved udsigten til at forlade min familie og mine venner. Men jeg havde en fornemmelse af, at ude, der kunne jeg lære noget, jeg ikke kunne lære hjemme. På det tidspunkt var det vigtigste for mig at lære så meget som muligt. Så hellere gøre det og fortryde …

Læs hele artiklen i KLASSISK nr. 24

Dénise Beck
– Uddannet på Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien 2004-2009.
– Tog solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København 2008-10.
– Modtog i 2011 Inge Nielsens mindelegat samt P2’s talentpris.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER