Nyhed

Dansk dirigenttalent får tysk rygstød

Som kordirigent er han allerede godt kendt herhjemme. I de kommende to år får Martin Nagashima Toft nu også chancen for at gøre sig bemærket i udlandet. Han er netop blevet udset til at indgå et i internationalt team ved ’Akademie Musiktheater Heute’ under Deutsche Bank Stiftung.

Det er sammen med 14 andre unge, lovende operakræfter – dirigenter, dramaturger, instruktører, komponister, managere og scenografer fra hele verden – 29-årige Martin Nagashima Toft er blevet håndplukket. Med 4-5 workshops pr. sæson og en række arbejdsweekender i de europæiske operahuse er det meningen, at den unge ”operastyrke” i løbet af de næste to år skal grave sig dybere ned i operaverdenen. Blandt andet ved at mødes rundt omkring i Europa for at drøfte nutid og fremtid for opera- og musikteatergenren med folk som instruktøren Peter Konwitschny og de kunstneriske ledere Gérard Mortier og Eva Wagner-Pasquier.

Den talentfulde dansker har været oppe mod et stort ansøgerfelt, men er sluppet igennem nåleøjet hos en jury, der blandt andre tæller Frankfurt-operaens chef, Bernd Loebe, og den anerkendte tyske komponist og instruktør, Heiner Goebbels.

Foto: Nyholm Schmidt

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER