Nyhed

Dansk komponist til Kina

Den 34-årige Simon Steen-Andersen tager med et af den franske radios orkestre til Kinas største by, Shanghai, hvor hans værk ‘Ouvertures’ for orkester og det kinesiske strengeinstrument guzheng skal opføres den 4. maj. Orchestre Philharmonique de Radio France er specialister i nykomponeret musik, solisten er den indfødte kineser Liu Le (fotoet), som også var med ved danmarkspremieren af en kort version af ‘Ouvertures’ i november 2009 ved den odenseanske festival Musikhøst.

Simon Steen-Andersen er en komponist, der fascineres af lyde, vi normalt ikke forbinder som traditionelt musikalsk klange. Han arbejder med støjlyde, som kommer frem utilsigtet, når man spiller, eller ikke er meningen skal kunne høres – fx blæsermusikerens åndedræt, den normalt ikke-hørbare lidt hvæsende ansats på strygeinstrumenter, osv. Eller også er det virkninger som i ‘Ouvertures, hvor et låg til en kasse med instrumentets stemmeskruer åbnes og klappes i. Det er faktisk ikke så skørt, som man skulle tro.

Opførelsen af ‘Ouvertures’ i Shanghai er uropførelsen af den ti minutter længere version, som er fuldendelsen af værket. Ved linket nedenfor kan du høre den korte version, som blev opført på Musikhøst.

Hør ‘Ouvertures’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER