Nyhed

Den ny musik flyder nok en gang i Suså

I begyndelsen af september er der for 19. gang ny musik-festival i Suså. Over tre dage vil der blive sat fokus på nyskreven tysk musik. Også navne som Ferneyhough, Carter og Sonning-prismodtageren Saariaho er at finde i årets program.

Det er ikke hver dag, en ny musik-festival kan præsentere sit 19. program. Hverken herhjemme eller i udlandet. Fredag den 2. september gør Suså-festivalen i Næstved det alligevel. Til trods for at det udelukkende er ny musik, festivalen beskæftiger sig, har den med god stemning gennem årene formået at tiltrække et ganske stort publikum. Også i år byder programmet på alsidige musikoplevelser og ny musik af folk, der ikke er bange for at gå deres egne veje.

Suså-festivalen er samtidig en festival af anseeligt omfang. I år indgår 11 ensembler og solister i programmet. Blandt andre københavnske Athelas Sinfonietta, der spiller værker af Abrahamsen og Saariaho i kasernens Ny Ridehus. Fra Tyskland er der også besøg af et specialensemble. Det er Ensemble 01, der løser op for knuderne i Henze, Lachenmann og Stockhausen. Også en intimkoncert med den prisvindende accordeonduo Mythos og en anden med den islandske basfløjte-virtuos, Kolbeinn Bjarnason, ser spændende ud.

Det hele foregår i Kulturcentret på Grønnegades Kaserne, Næstved.

Yderligere information

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER