Nyhed

Det Jyske Ensemble fortsætter i 2011

Statens Kunstråds Musikudvalg besluttede i efteråret 2008 at indstille deres støtte til Det Jyske Ensemble, og tilskuddet, der hidtil har udgjort små 5 mio. kr. årligt, falder derfor bort fra 2011.
Men der vil stadig være noget, der hedder Det Jyske Ensemble på den anden side af nytår, understreger ensemblechef Erik Kamp Hansen.
»Vi er optimistiske omkring at fortsætte driften af ensemblet«, siger han.
Det Jyske Ensemble har hidtil været statsstøttet som basisensemble, dvs. et af de seks ensembler, der skal sikre et musikliv med et højt kunstnerisk niveau i hele landet. Nu har Statens Kunstråd besluttet, at de kun vil støtte fem basisensembler, og Det Jyske Ensemble ryger derfor ud af ordningen. Men selvom Det Jyske Ensemble fremover vil miste titlen som basisensemble og det årlige tilskud fra staten, håber Erik Kamp Hansen, at man fortsat vil støtte ensemblet med et mindre beløb.
»Status er, at vi har sendt en ansøgning til Statens Kunstråds Musikudvalg, og kan forvente svar 19. november. Først derefter kan vi vide, hvilke præmisser ensemblet kan fortsætte på«, siger han.
Men lige meget hvad svaret fra Musikudvalget bliver, forventer Det Jyske Ensemble at spille videre.
»Vi har hele tiden fået kommunal støtte. Og både Skive, Viborg og Morsø Kommuner har skruet op for støtten til os fra 2011 og på den måde markeret, at de gerne vil beholde deres ensemble. Vi regner med at fortsætte, men det kan sagtens være, at vi får en anden profil, hvor vi fokuserer mere på at opfylde lokalområdets behov«, lyder det fra ensemblechefen.
Det Jyske Ensemble vil i 2011 modtage i alt 2,84 mio. kr. fra de tre kommuner. mw

Foto: Nils Krogh

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER