Nyhed

Det ser sort ud for italiensk opera

Det milanesiske operahus La Scalas opsætning af Wagners ‘Valkyrien’ fik et kvarters bifald efter sæsonåbningen i sidste uge. Samtidig protesterede kunstnere og fagforeninger udenfor operahuset mod regeringens nedskæringer på kunststøtten, der også kommer til at ramme de italienske operahuse, og det kom til udbrud af vold, der dog hurtigt blev stoppet af politiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.
I solidaritet med demonstranterne, holdt gæstedirigenten Daniel Barenboim en usædvanlig tale, før operaen begyndte.

“Jeg taler på vegne af alle mine kolleger, der spiller, synger, danser og arbejder – ikke kun i dette storslåede teater – for at sige, hvor meget vi er bekymrede over fremtiden for kultur i dette land og i Europa”, udtalte Barenboim i en dyster tone. Blandt publikum sad bl.a. den italienske præsident Giorgio Napolitano, mens ministerpræsident Silvio Berlusconi vanen tro var fraværende. Præsidenten har for nylig udtalt, at kultur ikke betyder meget for ham, skriver Politiken.

De foreslåede nedskæringer kan sætte en stopper for La Scalas 2011-12-sæson og truer en række teatre med lukning, bl.a. det historiske teater i Genova, som modsat La Scala ikke har lokale mæcener til at dække et evt. underskud.

Foto: PR

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER