Nyhed

Dirigent skal lave farlig musik

Italieneren Daniele Gatti overtager posten som chefdirigent for Det Kongelige Concertgebouw Orkester, som Gramophone har kaldt verdens bedste. En tidligere arbejdsgiver kalder Gatti for »ikke flamboyant eller iøjnefaldende – han gør intet ud af PR. Han er en alvorlig herre og en mand af få ord«, hvilket kan være en udfordring foran publikum.
Concertgebouws direktør Jan Raes forventer at se noget mere uforudsigeligt fra den 55-årige maestros hånd, der blot er den syvende chefdirigent for det 128 år gamle orkester.
»Daniele Gatti er mere rundet af den tradition, som Gergiev og Bernstein kommer af. Disse dirigenter løber flere risici, fordi de når videre end partituret. De kender partituret så godt, at de kan være kreative på scenen. Det er en farligere måde at lave musik på, lidt mere dionysisk«, siger direktøren til New York Times.
Programmæssigt vil Gatti fortsætte Concertgebouws profil med Mahler og de store senromantikere, men ønsker at udvide med fransk romantik, hollandsk musik, samtidsmusik og Den Ny Wienerskole.

Foto: Anne Dokter

Læs også: Concertgebouw Orkestret på maratonturné til alle EU lande

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER