Nyhed

Dirigenterne Adam Fischer og Fabio Luisi: Bevar DR UnderholdningsOrkestret

DR UnderholdningsOrkestrets chefdirigent Adam Fischer og DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent Fabio Luisi veje har krydset hinanden i New York, hvor de begge har arbejdsopgaver.
Sammen har de skrevet følgende appel om at bevare DR UnderholdningsOrkestret på slippedisc.com:

Kære Danmark
I denne uge arbejder vi begge på Metropolitan Operaen i New York. Vi ønsker at benytte lejligheden til at appellere til alle dem, der er ansvarlige for den ægte kunstneriske mangfoldighed i det musikalske liv i København for at gøre alt for at bevare DR UnderholdningsOrkestret ved siden af DR SymfoniOrkestret.
De to orkestre har forskelligt repertoire, og hvert orkester har en individuel stil. De supplerer hinanden godt og gør koncertlivet attraktivt og spændende for publikum. Vi kunstnere ved, hvor vigtigt det er at arbejde side om side, for at opleve hinandens arbejde og udveksle kunstneriske ideer. Det fremhæver vores egen stil og gavner offentligheden. Sådan har det fungeret i umindelige tider i alle verdens vigtige kulturelle centre.
Vi ønsker at fortsætte med at arbejde side om side, ikke kun på New York Met, men også i DR i København.
Hvis de politiske ledere er ansvarlige for denne beslutning, vil vi gerne forsikre dem om, at vi begge vil gøre alt, hvad vi kan for at fremme København og DRs omdømme som et af de vigtigste musikalske centre i Europa.

New York, den 29/09/2014
Fabio Luisi & Adam Fischer

Foto: Agnete Schlichtkrull

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER