Nyhed

Ensemblechef til Det Kgl. Teater

Det var et enigt ansættelsesudvalg på Det Kgl. Teater, der indstillede Sven Müller til jobbet efter samtale med få udvalgte kandidater. Sven Müller indgik i et bredt internationalt felt af ansøgere med mange kvalificerede iblandt, hvilket vidner om en stor interesse for og viden om Den Kongelige Operas arbejde i udlandet.

Sven Müller er 43 år og kommer fra stillingen som viceoperachef for Sao Carlo Operaen i Lissabon, og har inden da arbejdet i en årrække som både viceoperachef og operachef på operaen i Graz. Han har en bred vifte af erfaringer og kompetencer fra sit arbejde i forskellige funktioner i disse og andre operahuse, og har med sine erfaringer som ansvarlig for såvel casting, rekruttering af dirigenter som kunstnerisk planlægning – beskæftiget sig med netop de områder, Ensemblechefen forventes at skulle arbejde mest med.

Operachef Kasper Bech Holten udtaler:

”Det bliver en vigtig styrkelse af vores kunstneriske arbejde at have en mand med så mange erfaringer og kompetencer, og jeg tror og håber, at han bliver en vigtig sparringspartner både for mig selv og for alle kunstnerne i huset. Hvis vi skal løfte Den Kongelige Operas internationale profil og kunstneriske ambitionsniveau yderligere i de kommende år og udnytte det store potentiale, som vores kunstneriske ensembler stadig rummer, så er det afgørende at sætte fokus på især den musikalske kvalitet af hver eneste forestilling, og her er Sven Müllers erfaringer et perfekt match for os. Han har tidligere selv arbejdet som musiker, som operainstruktør og i mange år med kunstnerisk administration og planlægning såvel som casting. Dermed kender han jobbet fra ”begge sider”, hvilket er netop det, vi leder efter.”

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER