Nyhed

Festivaler i foråret

Læs om Pulsar i København hvor årets tema er lyden af sjældne instrumenter, på Aalborg Operafestival har der aldrig før været så mange arrangementer, de unges Orkesterfestival udvider til tre scener og Holmboe i Horsens mikser klassisk og folkemusik.

Sjældne lyde
Lyden af sjældne instrumenter og nye værker af DKDMs komponister er dette års tema på PULSAR. Festivalen har inviteret det franske Ensemble Alternance til at fejre årets gæstekomponist, den schweiziske avantgardekomponist Klaus Huber, ved to koncerter, hvor værker som bl.a. udnytter instrumenterne theorbe og viola d’amore. Det er også muligt at opleve Frederick Mabalots kammeropera ‘Stabat Mater’, Hans Werner Henzes ‘Carillon’ og Schönbergs Kammersymfoni nr. 1 samt værker af DKDMs komponiststuderende.
5. – 11. marts, PULSAR, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Skt. Petri Kirke og Literaturhaus. Kbh.

Masser af kammeropera
Aalborg Operafestivals program byder i år på det til dato største antal arrangementer. Der er skruet ned for de dyre, egenproducerede opsætninger og i stedet har Aalborg Operafestival hyret en række af de mindre omrejsende operaensembler, som de sidste år er dukket op herhjemme. Det drejer sig f.eks. om operatruppen Nontardar (foto), som bl.a. tæller sopran Sofie Elkjær Jensen og basbaryton Simon Duus, der opfører Mozarts ‘Figaros Bryllup’ og Guidopera, med Guido Paevatalu i spidsen, der opfører Donizettis ‘Elskovsdrikken’. Der er også operagalla, og Sofie Elkjær Jensen modtager Aalborg Operapris 2014.
6. – 15. marts, Aalborg Operafestival, Nordkraft, Musikkens Hus, Utzon Center, Aalborg Kongres & Kultur Center, Gammel Torv m.fl.

RETTELSE:
I KLASSISK#36 omtaler vi et arrangement med ensemblet HomeOpera under Aalborg Operafestival, men det er ikke korrekt. Det er kompagniet En Opera, der laver opera hjemme i privaten under dette års Aalborg Operafestival.

Unge symfonikere
Musik & Ungdoms årlige endags-festival for orkestermusik har i år udvidet til tre scener – Koncertsalen, Foyerscenen og i Studie 2 – hvor man kan opleve alt fra store symfoniorkestre til mindre kammerorkestre og strygerorkestre.
Tag dit barn eller barnebarn i hånden og gå rundt og snus til musikken. Man kan frit gå mellem scenerne, som det passer én. På programmet er bl.a. musik af Carl Nielsen, Beethoven, Vivaldi og Bartok.
8. marts, Orkesterfestivalen, Koncerthuset, Kbh.

Fynsk forår i Horsens
Det er 16. gang den østjyske festival åbner dørene, og sædvanen tro er paletten af arrangementer bred. Oplev bl.a. DR VokalEnsemblet synge værker af Schütz, Pedersøn, Holmboe og Messiaen dirigeret af Marcus Creed, det unge ensemble Trio Vitruvi, som spiller klavertrioer af Holmboe, Beethoven, Sjostakovitj og Haydn, og de to ensembler fra henholdsvis folkemusikkens og den klassiske verden, Dreamers Circus og Den Danske Strygekvartet, der præsenterer en koncert, hvor de to genrer mødes og brydes. Carl Nielsen fejres ved en opførelse af ‘Fynsk Forår’ med et stort kor af lokale sangere, børnekor, professionelle solister og et orkester af lokale amatørmusikere. Dirigent er Kevin Laplante.
13. – 15. marts. Holmboe i Horsens, Horsens Kunstmuseum, Horsens Ny Teater, Horsens Klosterkirke.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER