Nyhed

Fra det barnlige til det sublime

I denne måned er der koncertaktivitet i et omfang, som er ganske unormalt for en østjysk provinsby, når festivalen Holmboe i Horsens sætter i gang. Festivalkoordinator Lene Bjarke Skov fortæller om ambitionerne i Horsens.

Hvilken slags festival er Holmboe i Horsens?
»Festivalens udgangspunkt er et ønske om at have en klassisk musikbegivenhed i Horsens, der supplerer kommunens musikkulturelle profil, som ellers er mest domineret af imageskabende storkoncerter. I lyset af kommunens størrelse må festivalen nødvendigvis være både smal og bred. Samtidig er der fra politisk side meget fokus på børn og unge. Så altså børn, unge, bredt og smalt, skævt og sublimt. Det forsøger Holmboe i Horsens at være eksponent for! Hvad angår Holmboes musik, er det ikke muligt at lade den være bærende for hele festivalen. Holmboe er altid repræsenteret på festivalen direkte eller indirekte – nogle år mere end andre«.

Hvordan udvælges der ensembler til festivalen?
»Når der udvælges ensembler, er det som at lægge et puslespil, der, inden for de to-tre mulige dage festivalen varer, tilsammen kan levere en god blanding af genrer, koncertformer, instrumenter og målgruppe, så der bliver noget for enhver smag. Ofte vil der være et par Holmboe-værker, som lægger grunden for programlægningen. Fx har to 2012-koncerter været planlagt meget længe, nemlig Københavns Drengekor og ensemblet Trio Zoom, som begge har Holmboe på programmet«.

Hvilke to koncerter skal du med sikkerhed selv opleve?
»Det ene må blive samarbejdsprojektet med Horsens Musikskoles strygerelever og Den Jyske Sinfonietta, hvor de skal uropføre et værk af Thorkil Høgsbro skrevet til dem, og mit andet valg bliver Trio Zoom, som jeg synes, er et rigtig spændende ungt ensemble«.
ns

9. – 11. marts. Holmboe i Horsens. Koncerter med bl.a. Den Jyske Sinfonietta, Trio Zoom, Københavns Drengekor og Nightingale String Quartet

Læs mere om Holmboe i Horsens 2012

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER