Nyhed

Kasper Holtens efterfølger er fundet

Det Kongelige Teaters nye operachef bliver fra august 2011 den internationale instruktør Keith Warner, som er blevet udpeget blandt 47 ansøgere af et enigt ansættelsesudvalg. Der er høje forventninger til den 53-årige brite, som allerede har gæstet Den Kongelige Opera som instruktør senest i sæsonen 2008/09 med sin geniale iscenesættelse af Alban Bergs højspændte ‘Wozzeck’.

I lyset af Det Kgl. Teaters billetkrise og nylige fyringsrunde kunne man have forestillet sig, at en person med vægt på administrative evner og mindre på det kunstneriske ville være at foretrække. Men med Warners instruktørbaggrund ser det ud til, at Det Kgl. Teater vælger at fortsætte i Kasper Holtens spor. Helt ukendt med administrativt ansvar er Warner heller ikke, da han har været med til at lede English National Opera og The Scottish Opera.

En anynom, grå administrator, der holder sine meninger for sig selv, skal man nok ikke forvente af Keith Warner, der til Dagbladet Politiken forrige år sagde: »Jeg vil ikke afvise, at opera som kunstform er død eller i hvert vrider sig i dødskramper, men hjælpen kommer i hvert fald ikke fra de tre tenorer eller noget lignende. De giver folk en helt forkert idé om, hvad opera er, opera er ikke bare store, flotte melodier, og ikke bare Pavarotti med en mikrofon spændt for munden«.

Bestyrelsesformand Lars Pallesen udtaler i forbindelse med ansættelsen: »Med udnævnelsen af Keith Warner får Den Kgl. Opera en markant international skikkelse i spidsen. Derved har vi sikret os en profil, der kan være med til at videreudvikle det høje kunstneriske niveau, vores opera har fået de senere år. Vi ønsker at have en kongelig opera i Danmark, der kan måle sig med den internationale elite, og med Keith Warner i front får vi en troværdig garant for, at der både udvikles og udfordres – med et åbent vindue til den internationale operaverden. Det kan alle operaelskere glæde sig til«.

Keith Warner
Født i London i 1956. Har iscenesat flere end 150 skuespil, musicals og operaer. Blandt hans største triumfer er iscenesættelser af ‘Lohengrin’ i Bayreuth, ‘Nibelungens ring’ i både Tokyo og på Covent Garden i London. Han har været med til at lede English National Opera i London og The Scottish Opera i Glasgow og har været kunstnerisk leder af Opera Omaha i Nebraska. Ud over sin instruktørvirksomhed har Warner skrevet libretto til to operaer af David Blake, og har fungeret som gæsteprofessor i skuespil og instruktion i både USA og Storbritannien.

Foto: Casper Balslev

Læs interview med Keith Warner

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER