Nyhed

Klassisk i sommervarmen

DJ Katrine Ring har sammensat en playliste specielt til KLASSISK med værker som hun lytter til i sommervarmen. Til hver af de fem stykker har hun knyttet en kort kommentar.
DJ’en er desuden aktuel med CD’en ’En hånd til Holmboe’, der byder på remix – eller dekonstruktioner – af Vagn Holmboes kammerkoncerter.

PLAYLISTE:
Ketelbey: In a Monastery Garden
Britisk light music af en ordentlig kaliber, hvor Ketelbey inddrager reallyd med fugle og atmosfære. Han laver stærkt billeddannende musik, og man er hensat til en spadeseretur i den frodige klostergård.

Rued Langgaard: Wie die Brechung der Sonnenstrahlen in den Wellen
Langgaard er blevet en dyb kærlighed med mange facetter. Nummeret varer kun et minut, men stemningen er ambient og meget anvendelig for mig som dj at bruge. Jeg har bearbejdet det flere gange live til koncerter med bratchisten Andreas Birk.

Vagn Holmboe: Kammerkoncert nr 11, 2. sats poco lento
Det er et af de satser fra kammerkoncerterne, som jeg ikke har remixet. Det står så stærkt og rent, at det klarer sig selv – også i et dj-mix. Her viser Holmboes musikalske styrke sig.

Naji Hakim: Sakskøbing Præludier nr. 9
Den fransk-libanesiske komponist har været i Sakskøbing Kirke og arrangeret bl.a. salmen Op Al Den Ting. Det er blevet til et vidunderligt salonstykke med humor og musikalitet. Sådan præsenterer man salmer for unge.

Erik Satie: Je Te Veux
Erik Satie har stor betydning for meget musik i dag, og det er værd at gå på opdagelse i hans værker. Denne her er en stor kærlighedserklæring, og det er et nummer, jeg ofte slutter en aften af med.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER