Nyhed

Krise i Det Kgl. Teater

100 opførelser skæres væk i Det Kgl. Teaters sæson 2011/12. Årsagen er økonomiske vanskeligheder. Det er den dyre drift af at have tre bygninger, der skaber det store minus i regnskabet. Bare ejendomsskatten for Operaen koster 20 mio. kr. årligt.

Stig Jarl fra Teatervidenskab ved Københavns Universitet er bekymret for, at nedskæringeren vil resultere i, at Det Kgl. Teater vil satse på flere sikre forestillinger og færre nyskabende.

SF foreslår, at man giver Operaen tilbage til Mærsk:
“Vi fik jo Operaen foræret af Mærsk i sin tid på betingelse af, at staten stod for driften og vedligeholdelsen. Men det ser jo ikke ud til, at staten har tænkt sig at leve op til den del af aftalen”, siger SF’s Pernile Frahm til DR Nyheder. Hun mener, at man stadig bør spille opera i bygningen, bare på Mærsks betingelser.

Kulturminister Per Stig Møller synes, det er en dårlig idé at levere Operaen tilbage.
“Operaen har også fået penge for at modvirke den der ejendomsbeskatning, der er tale om. Og der er også kommet ekstra penge til Operaen i aftalt periode efter aftale med partierne”, siger han til DR.
Til Politiken udtaler Per Stig Møller, at det ikke er driften af Operaen, men snarere dalende billetsalg, der er problemet.

Kulturministeren mødtes med Det Kgl. Teater i december, hvor de blev enige om at igangsætte en undersøgelse af situationen. Undersøgelsen ventes færdig i marts.

Foto: Steen Larsen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER