Nyhed

Malko 2012 vindes af 32-årig venezuelaner

Rafael Payare er det unge dirigenthåb, danskerne kommer til at høre meget mere til i de kommende år. Lørdag aften stod finalen imellem estiske Kristiina Poska, der endte med at vinde publikumsprisen, spanieren Antonio Méndez og så den 32-årige dirigent og hornist Rafael Payare.

Førsteprisen er på et større kontantbeløb end de øvrige uddelinger. En check på 20.000 Euro får Payare med sig hjem efter de seks konkurrencedage. Men vigtigst af alt er dog den relativt omfattende koncertvirksomhed med de bedste nordiske orkestre samt et tre-årigt mentorforløb med maestro Lorin Maazel. Det er en drøm af en chance for en ung dirigent.

Ligesom sin kendte landsmand, Gustavo Dudamel, er Rafael Payare uddannet fra det såkaldte El Sistema. Han har dirigeret alle de største professionelle orkestre og ungdomsorkestre i Venezuela, og har været assisterende dirigent under Gustav Dudamel og Claudio Abbado, foruden er han 1. hornist i det venezuelanske Simon Bolivar Orkester.

Rafael Payares første koncert på dansk jord uden for DR Byen er den 23. maj, hvor han dirigerer værker af Mozart og Mussorgskij i Tivoli.

Foto: Bjørn Bertheussen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER