Nyhed

Mere musik i DR

Det er ikke småting, den ny musikchef får ansvaret for. I en pressemeddelelse skriver DR, at den nyoprettede stilling skal varetage det samlede kunstneriske, organisatoriske og økonomiske ansvar for institutionens ensembler, herunder ansvar for repertoire, gæstespil, budgetter, rekruttering og personale. Det er særligt samarbejdet mellem DR’s ensembler, der skal styrkes. For DR’s musikambitioner er tilsyneladende endnu ikke opfyldt:

”Med tre kor, tre orkestre og fantastiske rammer i et koncerthus af international klasse, så er barren sat højt. Og den nye kunstneriske chef skal være med til at sikre at samarbejdet bliver styrket og forventningerne indfriet,” siger DR’s kulturdirektør Morten Hesseldahl i den forbindelse.

Med ansættelsen af Leif Lønsmann som ny chef for Koncerthuset ser det ud til, at Jean Nouvels koncertsal bliver omdrejningspunktet for den nye kunstneriske linje. Samtidig vil DR skrue på for den rytmiske musik i Koncerthuset – et forslag som har mødt kritik af det klassiske miljø herhjemme. Det skriver Politiken. DR lægger også op til øget turnévirksomhed herhjemme og i udlandet med den optrappede musiksatsning.

Stillingen som kunstnerisk chef for ensemblerne slås op internationalt, og DR forventer at præsentere den ny chef i løbet af efteråret.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER