Nyhed

Minister: Musik er ikke et pausefag

Ordet ‘faglighed’ tager dagsordenen, når det gælder diskussion om folkeskolen. Derfor kan det måske overraske, at hele tre ministre tirsdag stod i front for en konference om styrkelse af noget så blødt som musikundervisning.

Man skal væk fra at betragte musik som et “pausefag”, sagde Undervisningsminister Christine Antorini (S) ved konferencen.

Der er blevet givet mange løfter i årenes løb, når det gælder en bedre musikundervisning i danske skoler, men: “Det betyder jo noget, når vi sidder tre ministerier i samme rum og dermed også forpligter os moralsk til en fælles opgave – og det må I godt holde os op på”, sagde kulturminister Uffe Ulbæk (R) til konferencedeltagerne, som talte repræsentanter fra diverse institutioner og aktører, der arbejder med musik til daglig.

Årsagen til den svindende bevidsthed i befolkningen om klassisk musik skal findes i den stadigt dårligere musikundervisning i folkeskolen og på seminarierne. Lærerne har i årtier råbt efter bedre og flere lektioner i musikfaget, et fag, der bliver stadig mindre attraktivt for lærerstuderende at vælge, da det nedprioriteres fra statslig side. Og i gymnasiet er musik nu kun et valgfag og ikke længere et obligatorisk fag, hvilket også er blevet kritiseret af forskere.

Foto af Uffe Elbæk: Klaus Holsting

Læs artikel fra 2010 om musikundervisningens tilstand

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER