Nyhed

Modstand mod belgisk orkesterfusion

En plan fra den belgiske regering om at fusionere to af landets store symfoniorkestre har vist sig knap så populær. Forslaget om at sammenlægge Orchestre National de Belgique (NOB) og Orchestre symphonique de la Monnaie fra 2026 møder modstand i orkestrene, og har fået det førstnævnte orkester til at starte en online underskriftsindsamling i protest mod fusionen. Planen fra den belgiske regering går ud på at samle orkestrene i Théâtre Royal de la Monnaie, operahuset der rummer den statsstøttede belgiske nationalopera, og som i forvejen også er Monnaie Symfonikernes hjemmescene i hovedstaden.

NOB (foto) er ét af Belgiens ældste orkestre og har til huse i Bruxelles’ Kunst- og Kulturcenter Le Palais des Beaux-Arts. Orkestret frygter nu, at dets dage er talte og er uforstående over for baggrunden for sammenlægningen. På indsamlingens hjemmeside skriver de bl.a.:
»Med 80 års traditioner i bagagen føler vi, at NOB opfylder vores kulturelle forpligtelser til fulde. Ikke mindst i kraft af vores godt 70 årlige koncerter og i lyset af vores renommé som et meget anset orkester på den internationale scene«.
Indsamlingen har foreløbigt høstet over 13.000 underskrifter, og antallet vokser.

Foto: PR

Underskriftsindsamlingens hjemmeside

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER