Nyhed

Ny chef til lukningstruet ensemble

Det Jyske Ensemble har udsigt til at miste sin støtte fra Statens Kunstråd på ca. 5 mio. kr. ved udgangen af 2010. Det vil betyde en reel lukning med mindre, at en finansiering ordnes på anden vis. Det fik ensemblets chef til i december at forlade den synkende skude i protest mod Statens Kunstråds beslutning. Nu er en ny blevet ansat på posten, som fra start er i højt beredskab. Erik Kamp Hansen (foto) tiltræder stillingen som ensemblechef den 1. marts, hvor han ud over planlægning af ensemblets koncerter og elevundervisning, markedsføring, koordinering af samarbejder med diverse aktører i det nordvestjyske lokalområde m.v. i høj grad skal finde alternative måder at skaffe en holdbar økonomi for Det Jyske Ensemble.

Erik Kamp Hansen kommer fra en stilling som kulturchef i Fredericia Kommune. Det Jyske Ensembles bestyrelsesformand Flemming Eskildsen udtaler: “Med de kompetencer, den ny chef besidder, har bestyrelsen stor tiltro til, at ensemblet overlever, så det vil fortsætte med udbredelsen af klassisk musik i det nordvestjyske område – måske udbredt endnu mere”.

Valget af netop Erik Kamp Hansen begrundes med: “Fordi han med hele sin tilgang til opgaven, sin forberedelse, sin fortid som leder, økonomiansvar og uddannelse gav os en klar oplevelse af, at han kan løse opgaven”, fortæller Flemming Eskildsen til KLASSISK.

Foto: PR

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER