Nyhed

Ny chefdirigent til Aarhus Symfoniorkester

Den 64-årige franskmand Marc Soustrot har ofte dirigeret danske og svenske orkestre de seneste år. Forrige år tiltrådte han som chefdirigent for Malmö Symfoniorkester, og fra august 2015 sætter han sig også i chefstolen hos Aarhus Symfoniorkester, som de seneste to år har været uden chefdirigent. Kontrakten er 3-årig med mulighed for forlængelse.

Marc Soustrot har typisk opført fransk musik, når han har gæstet skandinaviske orkestre. Fra 1976 til 1994 dirigerede han Orchestre Philharmonique de la Loire, derefter Beethovenhalle Orchester i Bonn fra 1995 til 2002 og sideløbende Brabant Orkest i Eindhoven frem til 2006.

I otte uger om året skal Marc Soustrot ”stå i spidsen” for Aarhus Symfoniorkester. Med sit arbejde i Aarhus vil han lægge særlig vægt på repertoire, ny musik og kammermusikalsk samspil i orkestret. Hans rolle som dirigent bliver både som kunstnerisk rådgiver og som coach, der skal videreudvikle orkestrets spil, hvilket Soustrot vil gøre via større frihed og autonomi i samspillet.

Foto: MSO

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER