Nyhed

Ny dansk chef til DR Radiosymfoniorkestret

Vi kender ham endnu ikke herhjemme, men det kommer vi til. DR Radiosymfoniorkestrets nye orkesterchef hedder Ole Bækhøj og er 38 år, ugift og har ingen børn. Han er uddannet kontrabassist i på konservatoriet i Århus og i Holland. De seneste seks har Bækhøj bestredet en post som administrerende direktør for det internationale engelske ensemble Gabrieli Consort & Players, der er specialister i tidlig musik. Som bassist har han ikke mindst spillet i hollandske Royal Concertgebouw Orchestra. Overgangen fra musiker til jobbet som direktør udfyldte han med ét år som salgschef for firmaet Marcus Evens, som “arrangerer events for store virksomheder”.

DRs musikchef Leif Lønsmann udtaler om valget af Ole Bækhøj:
“Vi gik efter at få en chef, der kender til alle facetter af livet i et orkester. Én, som forstår et orkesters indre dynamik og potentiale, og har vist, at han kan omsætte det til resultater, både i koncertsale og på det internationale CD-marked. En kunstnerisk og administrativ leder med et stærkt kontaktnet i hele Europa. Med Ole Bækhøj har vi fået det hele. Og at han er en konservatorieuddannet musiker er en ekstra bonus!”.

Siden fyringen af den forrige orkesterchef, Per Erik Veng, i november har stillingen været ledig. Den nye orkesterchef tiltræder det udfordrende job til september.

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER