Nyhed

Operafestival får operasanger som chef

Når dette års udgave af Aalborg Operafestival klinger ud i midten af august, skal operasanger Jakob Næslund Madsen (foto) stå i spidsen for festivalen.

»Jeg ønsker, at festivalen skal gøre det til en dyd at fortolke begrebet ‘opera’ meget vidt, og således være åben for flere musikalske og teatermæssige blandingsformer. Jeg glæder mig meget til arbejdet«, siger 44-årige Jakob Næslund Madsen, der ud over arbejdet med operafestivalen også vil være tilknyttet Den Ny Opera i Esbjerg.

Aalborg Operafestival har eksisteret siden 2001, og i 2003 blev Gitte Friis Therkildsen den første egentlige leder. Nu stopper hun som festivalchef og skal i stedet arbejde som kulturkonsulent for Aalborg Kommune.

10. – 13. AUG.
AALBORG OPERAFESTIVAL 2017

Festivalen rykker i år fra det tidlige forår til sensommeren, hvor den fremover finder sted, og samtidig er den blevet skåret ned til tre dage i denne sæson. Der er en ny kammeropera på programmet med titlen ‘Det der er tilbage’ komponeret af Hanne Raffnsøe. Desuden kan man opleve den sydafrikanske sopran Pumeza Matshikiza, Henriette Bonde-Hansen og Bo Boje Skovhus sammen med Aalborg Symfoniorkester og Den Jyske Operas kor, vokalensemblet Nontardar opføre Mozarts ‘Don Giovanni’ i en komprimeret udgave, gadeopera, operabio og aftensang.
Sted: Musikkens Hus, Utzon Centret, Teater Nordkraft, Opera i Rebild, baggårde i Aalborg m.fl.

Foto: Den Ny Opera

Læs også: Glyndebourne festivalen vil opdyrke endnu flere talenter

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER