Nyhed

Orkesterspirer i blomst

På lørdag spiller seks af landets mest talentfulde ungdomssymfoniorkestre ved Orkesterfestivalen 2012, en symfonimaraton i DR’s koncertsal med fri adgang for alle. Koncerten begynder kl. 12 og strækker sig over hele eftermiddagen, og blandt de mange værker i det afvekslende program får publikum lejlighed til at høre både Beethovens 5. Symfoni og Sibelius’ Finlandia.

Orkesterfestivalen er arrangeret af foreningen Musik & Ungdom i samarbejde med DR’s Musikariet, et nyt musikalsk eksperimentarium, hvor børn og unge kan lege med lyd og musik.

Ved koncerten får de unge symfonikere en enestående chance for at optræde på den store scene i Koncerthuset, men et lige så stort udbytte er muligheden for at møde medlemmerne i de andre orkestre. De sociale netværk, de unge kan opbygge, har også betydning på musikalsk sigt. Maja Joss-Børch fra Musik & Ungdom siger: “De får mulighed for at møde andre unge, der spiller klassisk musik, og det kan man så satse på kan få talentmassen til at blive ved med at spille musik.”

Orkesterfestivalen bliver gentaget til efteråret i Holstebro af hensyn til de jyske orkestre.

Tekst: Michael Kjærgaard; foto: Jakob Boserup

Tjek festivalens facebook-side

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER