Nyhed

Overraskelser i Den Kgl. Opera 2012/13

Den Kgl. Operas 2012/13-sæson åbner med et værk, vi normalt forbinder med december: ’Messias’. Händels oratorium dramatiseres af den engelske instruktør David Freeman, der i høj grad lader sangerne improvisere sig frem til deres karakterer under prøverne. Sangerne agerer som bibelske personer i to tidslag, så der fx både er en historisk Maria Magdalena og en nutidig. Concerto Copenhagen anført af Lars Ulrik Mortensen står for instrumentalsiden. 12/9 – 30/9.

Henriette Bonde-Hansen synger Semiramis i Rossinis opera af samme navn. Her oplever man en mere alvorsfuld side af komponisten, der ellers mest er kendt for komiske operaer. Nigel Lowery både instruerer, scenograferer og står for kostumer til forestillingen. 22/11 – 16/1.

For hele familien er der mesteren Janáceks ’Den fiffige lille ræv’ oversat til dansk. Den iscenesættes af Francisco Negrin, som er en gammel kending på teatret: Hans ’Partenope’ og ’Julius Cæsar’ modtog stor anerkendelse, hvorimod hans ’Proces Kafka’ skuffede. Es Devlin, der netop har brilleret med sit bidrag til ’Parsifal’ i Operaen, står for scenografien. Man vil lave en forestilling, der går eventyrfilm som ’Harry Potter’ i bedene med alle Operaens tekniske muligheder. 15/12 – 3/2.

En af de helt store komponistskikkelser inden for modernismen er Krzysztof Penderecki. I anledning af sin 80-års fødselsdag reviderer han sin gyseropera ’Djævlene fra Loudon’ fra 1969 over Aldous Huxleys roman. Operaen får æren af at stå for verdenspremieren af denne version, som Keith Warner sætter i scene. 12/2 – 26/3.

Af store genopsætninger finder vi Kasper Holtens ‘Tannhäuser’, David McVicars ‘Carmen’ (foto) og Lars Kaalunds ‘Madame Butterfly’.

Tekst: Per Rask Madsen / Foto: Miklos Szabo

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER