Nyhed

Peter Aalbæk drømmer om Langgaard-film

Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen drømmer om at lave en spillefilm om komponisten og særlingen Rued Langgaard, der var miskendt af samtidens kulturelite og i konflikt med Carl Nielsen og kredsen omkring ham.

Aalbæk ser modsætningen mellem Langgaard og Nielsen som godt stof og sammenligner de to danske komponisters kontrovers med to andre komponsters – Mozarts og Salieris – fortæller filmdirektøren til Berlingske.
Aalbæk har været fascineret af Langgaards historie gennem hele sin karriere, og med filmprojektet slutter han cirklen, da hans afgangsfilm fra Filmskolen også skildrede komponisten.

Rued Langgard endte sit liv i fysisk og kunstnerisk eksil som organist i Ribe Domkirke, foragtet og ignoreret af musiklivet i hovedstaden. Han opnåede først anerkendelse som komponist mange år efter sin død, og hovedværket, operaen ‘Antikrist’, måtte vente næsten 80 år på førsteopførelsen i 2002. Internationalt har man også fået øjnene op for kvaliteten i værkerne, og bl.a. Wienerfilharmonikerne har Langgard på programmet i både 2017 og 2018.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER