Nyhed

Royal hæder til Thomas Søndergård

Dirigenten Thomas Søndergård modtog i aftes Dronning Ingrids Hæderspris på 250.000 kr. Prisen blev overrakt af HM Dronning Margrethe, HKH Prinsesse Benedikte og HM Dronning Anne-Marie. I motivationen for tildelingen fremhæves Thomas Søndergårds seriøse tilgang til musikken uanset det gælder et nyskrevet værk eller en symfoni af Beethoven, og hans overblik, naturlige autoritet og grundfæstede musikalitet.

42-årige Thomas Søndergård er oprindelig uddannet slagtøjsspiller og blev ansat i Det Kgl. Kapel i 1992. Men han har siden ungdommen været interesseret i at fordybe sig i hele orkesterpartituret og ikke blot sin egen slagtøjsstemme. I 2005 fik han sin offentlige debut foran orkestret, da han højst overraskende for udenforstående skulle dirigere uropførelsen af Poul Ruders’ opera ‘Proces Kafka’ på intet mindre end Operaens Store Scene.

Anmelderne har taget positivt imod Thomas Søndergård, og han har det seneste årti udviklet sig ganske hurtigt. I dag er hans daglige virke hos Det Norske Radiosymfoniorkester. Han har dirigeret de fleste danske orkestre og modtager mange invitationer til at gæstedirigere i diverse lande, så fremtiden synes lys for den nu royalt hædrede dirigent.

Foto: NRK/KORK

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER