Nyhed

Skæbnetime for Danmarks Underholdningsorkester

Underholdningsorkestrets koncert med klavertrioen Trio Vitruvi på søndag d. 15/11 kan blive den sidste med chefdirigenten Adam Fischer på podiet, meddeler direktør Stine Nissen i et interview med Berlingske. Orkestrets økonomi er endnu meget usikker, og der mangler 16 millioner kroner til fortsat finansiering af de klassiske aktiviteter i løbet af de næste tre år.
»Alfa og omega er, at vi får fondsstøtte til det klassiske repertoire og til det samarbejde med Adam Fischer, som garanterer den kunstneriske kvalitet i orkestret. Den del håber vi, at danske fonde vil tage ansvaret for. Vi har tilkendegivelser fra en række fonde, som ønsker at støtte under forudsætning af, at det samlede beløb tilvejebringes. Men vi mangler at få de sidste brikker på plads«, fortæller Stine Nissen.
En del af de ønskede fondsmidler skal være øremærket indspilningen af Beethovens samlede symfonier med chefdirigent Adam Fischer i spidsen. Sideløbende med finansieringsarbejdet skæver orkestret spændt til de igangværende forhandlinger om den nye finanslov, hvor Dansk Folkeparti i sit oplæg har foreslået, at der afsættes fem millioner kroner årligt til dækning af den daglige drift og fortsatte udvikling af orkestret. Udmeldingerne fra de politiske partier er foreløbig overvejende positive. Dog betinger Enhedslisten og Alternativet sig, at en statslig støtte skal gives i form af »nye penge« og ikke tages fra andre kulturområder.

Foto: Nikolaj Lund

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER