Nyhed

Symfonikere besøger patienter, elever og beboere

Sjællands Symfoniorkester har de seneste år gjort sig stærkt bemærket. Med idémager Uffe Savery har orkestret afsøgt grænser og nye muligheder for, hvor symfoniske toner kan blive spillet og hvordan de kan programsættes sammen med andre genrer og i andre omgivelser.
Tirsdag den 15. januar kl. 10.00-12.30 deler Sjællændernes 70 musikere sig op i 12 små enheder, der hver for sig skal spille Mozart og andet for patienter på Herlev Hospital. Tonerne vil lyde på hospitalets fællesarealer, sengeafsnit, forhal, børneafdelingen – kort sagt på hele hospitalet.
Orkestret lavede et lignende projekt på Rigshospitalet med succes sidste år. Formålet er at bringe den levende musik ud til mennesker, der har svært ved at møde den på anden vis.

Onsdag den 16. januar kl. 9.30-12.00 bliver en og anden skoleelev nok vældig overrasket, da Sjællænderne rykker ud på Ålholm Skole i Valby. Uden varsel tropper musikkerne op i klasseværelser og spiller.
Samme dag besøger musikere fra Sjællands Symfoniorkester private beboere i det tidligere socialt belastede boligkvarter Akacieparken i Valby, hvor beboere har inviteret musikere indenfor.

Torsdag eftermiddag kl. 15.30 inviteres børn, forældre og Valbys borgere til en gratis symfonikoncert på Ålholm Skole.

Foto: Copenhagen Phil/Radio Klassisk

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER